X

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Podjetje LIP Bohinj d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema LIP Bohinj d.o.o. , skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu LIP Bohinj d.o.o določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Podjetje LIP Bohinj d.o.o. se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varoval podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani LIP Bohinj d.o.o..

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. LIP Bohinj d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

 

Varstvo osebnih podatkov

Ta politika zasebnosti v okviru definiranja varovanja osebnih podatkov ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih LIP Bohinj d.o.o. zbira od vas, ko uporabljate spletno mesto https://www.lipbohinj.si/  in povezane spletne strani,  ki jih upravljavec umesti na to spletno mesto (v nadaljevanju: spletno mesto) in ko na spletnem mestu izpolnite in pošljete obrazec za povpraševanje, ki nahaja na podstrani https://www.lipbohinj.si/Kontakt ali naročite brezplačni vzorec proizvoda.

 

Lastnik in upravljalec osebnih podatkov

Pojem »lastnik spletnega mesta«, »upravljalec osebnih podatkov« (oziroma krajše »upravljalec«) v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:

LIP Bohinj d.o.o.
Ulica Tomaža Godca 5
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija
Tel.: +386 4 5795 800
Email: info@lipbohinj.si

 

Uporabniki in povezana spletna mesta LIP Bohinj d.o.o.

Uporabnik

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki kot obiskovalec uporablja spletno mesto.

Spletna mesta LIP Bohinj d.o.o.

Uporabnik spletnih mest LabelProfi d.o.o. je vsak uporabnik, ki uporablja katerokoli od naslednjih povezanih spletnih mest:

 

Osebni podatki: zbiranje, obdelava in namen njihove obdelave

Podatki iz spletnih obrazcev

LIP Bohinj d.o.o. na spletnem mestu zbira osebne podatke – v kolikor jih uporabnik preko obrazcev na strani tudi odda. To so naslednji osebni podatki:

  • Ime in priimek
  • Podjetje
  • Elektronska pošta
  • Telefon
  • Količine proizvodov
  • Opis
  • Podrobne specifikacije proizvodov

Namen zbiranja podatkov na spletni strani LIP Bohinj d.o.o. je poslovne narave, kar pomeni, da v primeru, ko izpolnite obrazec z namenom poslovnega sodelovanja, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije, vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa podjetja. LIP Bohinj d.o.o. v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. 

Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta.

 

Podatki o uporabi spletnega mesta

Spletno mesto lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi uporabnikovega računalnika. Te informacije bodo uporabljene izključno za izdelavo splošne statistike o uporabi spletnega mesta. Med te podatke sodijo:

  • IP naslov naprave s katero dostopate do spletnega mesta,
  • vrsta brskalnika,
  • imena domen,
  • čas dostopanja,
  • naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani.

Ti podatki se zbirajo s pomočjo piškotkov. Uporaba, upravljanje in brisanje piškotkov je podrobneje opisana v nadaljevanju.

 

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi kateregakoli obrazca na kateremkoli od naših spletnih mest obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani LIP BOHINJ v spletnem obrazcu kliknete gumb »POŠLJI«. Upravljalec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljalec v opredelitvi te politike zasebnosti.

Še posebej se uporabnik strinja z obdelavo osebnih podatkov za potrebe izvajanja pogodb in ukrepov pred sklenitvijo pogodbe, brez omejitev, ter tudi po sklenitvi pogodbe, brez omejitev.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s pisnim sporočilom preko navadne pošte ali na elektronski naslov. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za namene kot so opredeljeni v prejšnjem poglavju. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Vaše pravice

V skladu z določili aktualnega in trenutno veljavnega zakona ter Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se s pisno prošnjo obrnite na nas tako, da nam pošljete sporočilo na naslov LIP Bohinj d.o.o., Ulica Tomaža Godca 5, 4264 Bohinjska Bistrica, Slovenija ali na e-naslov info@lipbled-bohinj.si . Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

 

Čas hrambe osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbira upravljalec spletnega mesta, se hranijo za potrebe upravljalca spletnega mesta v skladu s pogoji in nameni, opredeljenimi v tej politiki zasebnosti. Osebni podatki se hranijo na spletnem mestu (kot povpraševanje ali kontaktni obrazec) in v primeru nadaljnje obravnave in komunikacije z uporabnikom v drugih bazah podjetja (CRM, programska oprema za blagovno poslovodenje).

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, LIP Bohinj d.o.o izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Uporabnik lahko zahteva vpogled v svoje osebne podatke ali podatke o obdelavi njegovih osebnih podatkov s strani pooblaščenih oseb s pisno prošnjo tako, da nam pošljete sporočilo na naslov LIP Bohinj d.o.o., LIP Bohinj d.o.o., Ulica Tomaža Godca 5, 4264 Bohinjska Bistrica, Slovenija ali na e-naslov info@lipbled-bohinj.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

 

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki? 

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni? 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani 

1. Lastni piškotki

 

Ime piškotka

Trajanje

Opis

EuCookieLaw

1 leto

Shrani uporabnikove preference

ASP.NET_SessionId

Trajanje seje

Identifikator seje uporabnika

.ASPXANONYMOUS

3 mesece

Funkcionalni piškotek

language

1 leto

Hrani podatek o uporabnikovih jezikovnih nastavitvahs

Google Analytics

_utma

2 leti

Google Analytics

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

_utmb

30 minut

Google Analytics

Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika

_utmz

6 mesecev

Google Analytics

Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

_utmc

Trajanje seje

Google Analytics

Zabeleži čas trajanja obiska

 

2. Piškotki zunanjih spletnih mest

 

Ime piškotka

Trajanje

Opis

_utma

2 leti

Isuu.com publications

_utmb

1 ura

Isuu.com publications

_utmz

6 mesecev

Isuu.com publications

_qca

18 mesecev

Isuu.com publications

iutk

Trajni

Isuu.com publications

mc

18 mesecev

Quantserve.com

  

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

 

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

 

 

Avtorske pravice

S to spletno stranjo upravlja LIP Bohinj d.o.o.. Vsebine, objavljene na spletnih straneh https://www.lipbohinj.si/  so last LIP Bohinj d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Prav tako si LIP Bohinj d.o.o. pridržuje pravico do sprememb vsebin.

 

Pridržki

LIP Bohinj d.o.o. bo na svojih spletnih straneh zagotavljal točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar pa za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi izhajala iz tega, ne prevzema nikakršne odgovornosti.  LIP Bohinj d.o.o. tudi ne prevzema nobene odgovornosi v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. LIP Bohinj d.o.o., ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s te spletne strani, in toplo priporoča, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani.

LIP Bohinj d.o.o. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti LIP Bohinj d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Za vse dodatne informacije in pooblastila se obrnite na:

LIP Bohinj d.o.o.
Ulica Tomaža Godca 5
4264 Bohinjska Bistrica
Tel.: +386 4 5795 800
Email: info@lipbohinj.si

Spremembe politike zasebnosti

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe politike zasebnosti za uporabnike spletnega mesta. Uporabnika prosimo, da pred vsako uporabo spletnega mesta preveri  datum zadnje spremembe teh splošnih pogojev uporabe.

Veljavnost

Politika zasebnosti na tej povezavi velja od 25. 5. 2018 dalje in se lahko kadarkoli spremeni in dopolni.

 

 

 

 

Pridobivanje soglasja na spletnem mestu v okviru obrazcev

 

Kot zadnje polje pred gumbom POŠLJI bo dodano polje s kljukico za podajanje strinjanja:

 

DA – s klikom na gumb POŠLJI do preklica dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov za namene poslovnega komuniciranja, neposrednega trženja ter segmentiranega in personaliziranega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah) ter za namen statistične obdelave. Več informacij je na voljo v Politiki zasebnosti.

 

LIP BOHINJ, d.o.o.

Ulica Tomaža Godca 5
SI-4264 Bohinjska Bistrica