loading

O podjetju LIP Bohinj

Lesnopredelovalno podjetje s 70 letno tradicijo.

Uvršča se med največje proizvajalce opažnih plošč v Evropi.
Zaradi uporabe kvalitetnega smrekovega lesa iz okolišnih gozdov in izkušenj ki smo jih pridobili, se blagovna znamka LIP FORMWORK PANELS po kvaliteti uvršča v sam evropski vrh.


 

Začetki proizvodnje segajo v leto 1948...

Leta 1948 so se v takratnem Lesno industrijskem podjetju Tomaž Godec ter v okolišnih obratih izdelovali žagarski izdelki, zaboji, lesna moka ter od leta 1958 opažne plošče. V tem letu se je izdelalo 1.750 m2 opažnih plošč. Prva signifikantna proizvodnja je leta 1961 znašala 2.500 m3 kar je ca. 95.000 m2. V nadaljevanju je proizvodnja stalno naraščala. Kasneje so se izdelovala še dvižna garažna vrata, iso-span zidaki in pohištvo.

Leta 2009 je prešlo podjetje iz LIP Bled, d.o.o. v pravno neodvisno podjetje LIP opažne plošče Bohinj, d.o.o. Podjetje je v lastniški strukturi skupine HASSLACHER NORICA TIMBER iz Avstrije.

LIP Bohinj del skupine HASSLACHER

Leta 2009 se je skupina HASSLACHER s 35 % lastniškim deležem udeležila v proizvodnjem obratu opažnih plošč LIP Bohinj, ostali delež 65 % je pripadal LIP BLED d.o.o. Leta 2015 je skupina HASSLACHER strateško partnerstvo razširila in lastniški delež povišala na 75 %. Junija 2018 je skupina HASSLACHER prevzela 100 % lastništvo. Od marca 2018 podjetje LIP Bohinj, d.o.o. vodi Bojan Resman.

Blagovna znamka LIP FORMWORK PANELS

Opažne plošče izdelujejo Bohinjci še danes, po 60 letih.

Dolgoletno tradicijo proizvodnje in prodaje gradimo in razvijamo z blagovno znamko
LIP FORMWORK PANELS. Letno izdelamo 1.500.000 m2 opažnih plošč. Več kot 90% opažnih plošč izvozimo na več kot 20 izvoznih trgov. Tudi na zahtevne srednjeevropske in vzhodnoevropske trge.

LIP FORMWORK PANELS opažno ploščo boste zgradili največ, saj ima najboljše razmerje med ceno in kvaliteto = Value for money.

Tukaj lahko najdete certifikat PEFC.