loading

Skupina HASSLACHER prevzela lastništvo LIP Bohinj

26. jun. 2018

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Skupina HASSLACHER prevzela 100 % lastništvo podjetja LIP Bohinj, d.o.o.

Sachsenburg/Bohinjska Bistrica – 22. junija 2018 je skupina HASSLACHER okrepila svojo dejavnost v sosednji Sloveniji. Strateško sodelovanje s proizvodnim podjetjem opažnih plošč LIP Bohinj, d.o.o. traja že od leta 2009 (35 % lastniški delež). Leta 2015 je skupina HASSLACHER lastniški delež povišala na 75 % in ga sedaj zaokrožila na 100 %. Od marca 2018 vodi podjetje LIP Bohinj, d.o.o. direktor Bojan Resman. 

Nadaljnji razvoj lokacije podjetja LIP Bohinj, d.o.o.

„S prevzemom 100 % lastniškega deleža v podjetju LIP Bohinj, d.o.o. postavljamo pomemben znak za nadaljnji razvoj lokacije Bohinjska Bistrica. S širitvijo in razvojem lokacije želimo odpreti vrata in zgraditi tržne aktivnosti tudi v južno vzhodni Evropi.“, je komentiral Christoph Kulterer, direktor skupine HASSLACHER. Vesel je tudi Bojan Resman, direktor LIP Bohinj, d.o.o. „Veseli nas, da je skupina HASSLACHER prepoznala potencial podjetja LIP Bohinj. Delovanje v mednarodni skupini omogoča slovenskemu podjetju Lip Bohinj, d.o.o. prenos znanja, razvoj, stabilnost in s tem lepšo prihodnost.“

„V desetih letih skupnega partnerstva smo se zelo dobro spoznali. Sedaj je nastopil čas za nov razvoj. LIP BLED ne more investirati na dveh straneh. Želimo se jasno usmeriti na področje notranjih vrat in tam tudi investirati.“, meni Alojz Burja, glavni direktor LIP BLED d.o.o., ob prodaju deleža skupini HASSLACHER.

O podjetju LIP Bohinj, d.o.o.
Že od leta 1961 proizvaja podjetje LIP Bohinj opažne plošče v Bohinjski Bistrici. Letna količina znaša 1,5 milijonov m2 opažnih plošč letno, žaga ima letno zmogljivost 80.000 kubičnih metrov. V podjetju LIP Bohinj, d.o.o. ima zaposlitev 230 delavcev.

Skupina HASSLACHER

Leta 1901 ustanovljeno družinsko podjetje, zaposluje več kot 1500 zaposlenih. Z osmimi lokacijami proizvodnje v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji in Rusiji je skupina HASSLACHER največje in vodilno podjetje lesne industrije v Evropi in inovativen dobavitelj na področju rezanega lesa, lameliranega lepljenega lesa, križno lepljenega lesa in konstrukcijskega lesa. Skladno z motom “From wood to wonders.” 

Infos: hasslacher.com


Foto: LIP Bohinj, d.o.o. v Bohinjski Bistrici. © HASSLACHER Gruppe

KONTAKT za medije:

Nina Kollmann | nina.kollmann@hasslacher.com | 0043 664 88 630 499

Zadnje novice

Novice o aktualni dogodkih in posebni ponudbi.

V novicah najdete kataloge z opisom ponudb in dodatnimi informacijami.