X

POGOJI ODKUPA

Odkup hlodovine je naša pomembna nabavna dejavnost. 

Z odkupom zagotavljamo zadostne količine lesa za proizvodnjo LIP FORMWORK PANELS opažnih plošč. Odkupujemo les iglavcev (smreka, jelka, bor, macesen …). Naši odkupovalci pokrivajo celotno zahodno in centralno Slovenijo. Sodelujemo pa tako s fizičnimi kot s pravnimi osebami.

 


Letno odkupimo 100.000 m3 hlodovine.

Ker se zavedamo odgovornosti do lastnikov gozdov, zagotavljamo pošten in korekten odnos. Zato lahko od nas pričakujete:

  • visoke odkupne cene lesa,
  • kratke plačilne roke in zanesljivo plačilo,
  • točno izmero ter hiter odvoz lesa in
  • izdajo letnega poročila o koriščenju pavšalnega nadomestila za preteklo leto.

 

Odkupljeno hlodovino plačamo v 30 dneh od dneva, ko je bil le ta odpeljan, ker pa vemo, da je včasih potreba drugačna, omogočamo tudi hitro plačilo v roku 3 delovnih dneh.

Meritev hlodovine in njeno klasiranje praviloma izvajamo ob kamionski cesti. Možna pa je tudi elektronska izmera hlodovine na skladišču v Bohinjski Bistrici. Klasiranje hlodovine si lahko ogledate v tabeli spodaj. 

Da bi za hlodovino dobili kar največ nas kontaktirajte že pred samim posekom.

Tako vam bomo lahko  svetovali, kdaj je, glede na razmere na trgu, najprimernejši čas poseka in spravila. Pomembna pa je tudi dolžina hlodovine. Trenutno večina lastnikov gozdov kroji hlodovino iglavcev na dolžino 4 metre, kar je aktualno za avstrijski trg. Za našo proizvodnjo pa so primerne tudi druge dolžine (3, 5, 8, 10 metrov). Pokličite naše odkupovalce, da vam svetujejo kako najbolje izkoristiti celotno drevo (manj rezov, večji izkoristek in zaradi tega tudi enostavnejše spravilo lesa).

 

Omogočamo tudi odkup lesa na panju. Za odkup na panju se mora najprej izvesti ogled gozda, kjer se glede na videno kvaliteto gozdno lesnih sortimentov in težavnosti poseka in spravila pripravi ponudba. Za takšen odkup lastnik potrebuje izdano odločbo ZGS.

 

KONTAKTIRAJTE ODKUPOVALCE

Z veseljem vam bodo pomagali in vam svetovali glede odkupa hlodovine.


 

KLASIRANJE HLODOVINE

Kakovostni kriteriji za klasiranje hlodovine na MLS.

LIP BOHINJ, d.o.o.

Ulica Tomaža Godca 5
SI-4264 Bohinjska Bistrica